Methode

 

Voor de behandeling gebruik ik de methode van Three-In-One-Concepts. Deze methode is in de 80-er jaren in Amerika ontwikkeld door Grodon Stokes en Daniel Whiteside. Zij waren bekend met de Touch for Health methode en hebben deze uitgebreid met nieuwe onderdelen, zoals de gedragsbarometer en structuren en hun functies.

Spiertesten

Spiertesten op cursus.jpgEen van de basistechnieken die gebruikt wordt, is de spiertest uit de kinesiologie om wezenlijk contact te maken met je hoofd, je hart en je ziel. Wat gaat er daar om, wat is fijn en wat is moeilijk. 

Met vragen en doorvragen en steeds opnieuw testen van de spieren legt deze methode in korte tijd de vinger op de zere plek. Daarbij zullen ook oorzaken naar boven komen, die je je helemaal niet  bewust bent, maar die wel meespelen. Dat kan aanleg zijn, maar ook alle fijne en niet fijne levenslessen.

Als het probleem helder is en blokkades zijn opgeruimd, komen je eigen alternatieve oplossingen weer in beeld. Alternatieven die ruimte geven voor nieuwe acties en nieuwe gevoelens. 

De methode blijkt niet alleen vriendelijk te zijn, maar ook effectief. Vooral de effecten op lange termijn maken de methode zo waardevol. Het is steeds een combinatie van bewustwording van diepere emotionele lagen en het kiezen om het de volgende keer anders te gaan doen.

Oefeningen

Om de stress te verminderen heb ik veel verschllende technieken beschikbaar. Dit kunnen fysieke oefeningen zijn, zoals kruisloopoefeningen of lichte massage, maar het kan ook dat je mag vertellen over wat er speelt. Hoe kijk je echt tegen deze situaties aan? Waar loop je op vast, waar ben je eigenlijk bang voor? Waar in je lichaam zet je je energie vast?

Alles is erop gericht om de energie in je lichaam weer te laten doorstromen, zodat je al je mogelijkheden optimaal kunt benutten om optimaal te leven.

Contactgegevens

Caty Damen
Weegbree 22
4421MK Kapelle

Tel: 0113-341683
E-mail: info@rugzakpraktijk.nl
KvK: 20163028

De Rugzak in het kort

  • Behandeling van spanningsklachten
  • Verbeter je emotionele intelligentie
  • Laat je energie weer stromen
  • Werkt voor jong en oud
  • 16 jaar ervaring