Stress

Stress is in feite een signaal, een signaal dat er iets anders moet worden aangepakt. Het is als het ware een oranje stoplicht, een waarschuwende stem van binnenuit.

Wie goed luistert naar de signalen van zijn lichaam kan op tijd bijsturen. Een lichaam laat immers weten dat het honger of dorst heeft. Zo is stress een signaal, een stemmetje van binnenuit, dat zegt dat iemand niet goed bezig is.

Stress betekent in de volksmond vaak: je doet te veel. Uit de ervaring van De Rugzak blijkt dat ook te weinig doen stress kan geven. Maar meer algemeen geldt dat er een innerlijk conflict is. De ene helft wil als het ware linksaf, de andere kant rechtsaf en geen van tweeën geeft een goede oplossing. Dat conflict leidt tot stress.

Stress betekent dat er een beter alternatief voorhanden is. Met alle talenten, opvoeding en levenslessen die iemand heeft, wordt de probleemsituatie niet op de beste manier aangepakt. Er ís een alternatief dat meer zal opleveren en meer recht zal doen aan alles wat iemand is, wil en kan.

Maar, en dat is de oorzaak van de stress, die alternatieve oplossing is geblokkeerd door iemands brein.

De methode van De Rugzak is erop gericht die blokkades op te heffen en die nieuwe mogelijkheden weer te gaan zien.

Navigatie

Contactgegevens

Caty Damen
Weegbree 22
4421MK Kapelle

Tel: 0113-341683
E-mail: info@rugzakpraktijk.nl
KvK: 20163028

De Rugzak in het kort

  • Behandeling van spanningsklachten
  • Verbeter je emotionele intelligentie
  • Laat je energie weer stromen
  • Werkt voor jong en oud
  • 14 jaar ervaring